yellow line orange line red line

Josť Al Psychosociale Therapie

Psychotherapie


Omschrijving

Psychosociale- en lichaamsgerichte therapie vindt overzichtelijk plaats in een vijftal stappen: Intake, advies, therapie, evaluatie en afsluiting. De therapieduur is wisselend: zo kort als kan en zo lang als nodig. Gedurende de hele therapieduur is er (voor wie dit wil) als extra ondersteuning (kosteloos) een online training. Binnen de thema's "Zelfvertrouwen vergroten" en "Stop piekeren" tot een "Assertiviteitstraining". We kiezen samen een thema wat het best bij u past. Het eerste contact is altijd een zogenaamd 'intake gesprek'. Dit gesprek is naast een kennismaking tevens een onderzoek: de aard, ernst, samenhang en achtergrond van de klachten en problemen worden in kaart gebracht. Vragen met betrekking tot uw levensloop, algemeen persoonlijk functioneren en actuele levensomstandigheden komen aan de orde. U bespreekt voorts wat u wilt veranderen. Van dit gesprek, maak ik voor mijzelf een psychologische analyse.

Aan het einde van het gesprek vertel ik mijn bevindingen met daaruit voortvloeiend een overzichtelijk en concreet therapievoorstel of advies. De verwachting en doelstellingen worden zo concreet en haalbaar als mogelijk geformuleerd. Alles in duidelijk overleg. Van daaruit kan de therapie starten. Soms is doorverwijzing naar elders een beter alternatief.

Hoewel u als persoon zelf centraal staat en zeker niet de methode, wordt er wel gebruik gemaakt van methodieken. De methodes liggen op een natuurlijke wijze verweven in de therapie sessie. Therapie is maatwerk en zal dan ook bij een ieder op een persoonlijke afgestemde wijze ingezet worden. Afsluiting vindt plaats wanneer u voldoende vooruitgang hebt geboekt en u er op vertrouwt op eigen kracht verder te kunnen.
Kijkt u voor uitgebreide informatie over de psychosociale-, EMDR- en lichaamsgerichte therapie, visie en werkwijze even op de website van de praktijk? Daar staat alles dat de praktijk u kan bieden zo helder als mogelijk omschreven. Niet iedereen vindt het prettig om vluchtig informatie van de website te halen. Bellen voor informatie en om contact te maken, is soms ook nog een hele drempel.
Voor wie er behoefte aan heeft om eens in alle rust te kijken of de therapie die ik te bieden heb bij u aansluit, heb ik een mooie en duidelijke informatiebrochure samen gesteld. Zodat u dit in alle rust eens door kunt nemen en letterlijk in uw handen kunt houden, wegleggen en er weer even bij kunt pakken als u daar behoefte aan heeft. Dat is een andere ervaring dan het lezen van de website. Wanneer u-voor uzelf of iemand anders-een informatiebrochure zou willen ontvangen (net zo vrijblijvend als via de website) Stuur mij dan even het adres naar mijn mailadres contact@jose-al.nl Dan ligt het zsm op uw deurmat.
De therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Schroom niet om contact met mij op te nemen; wanneer ik weet hoe u verzekerd bent dan kan ik alles vertellen over de vergoeding. Wanneer iemand alleen een basisverzekering heeft en toch gebruik wil maken van de therapie, dan hanteer ik een sociaal tarief van ? 35,00 per sessie. Vanuit de visie dat een ieder recht heeft op passende hulp. Dit sociale tarief valt overigens lager uit dan de 'eigen risico bijdrage' bij therapie binnen de basisverzekering.
Leest u de website dewegnaarbinnen.nl eens door en kijk of de therapie bij u past en de ondersteuning kan bieden die u zoekt.
Binnen mijn specialisatie in hulp bij alle vormen van misbruik, verwaarlozing en huiselijk geweld heb ik de website www.dewegnaarbuiten.nl in het leven geroepen.
Graag tot ziens.


Lid Beroeps-vereniging(en):

NFG, LVPW en RBCZAdres & Communicatie

Adres:

Hooggoorns 14
7812AM Emmen
Netherlands

Mobiele telefoon:

06-25284739

Faxnummer:

niet van toepassing

E-mail:

Website:

Individuele sessies

Individuele sessies?

Ja

Sessie-duur:

40 minuten

Sessie prijs:

60 EUR

 

Referenties

9-9-2013 20:51:02

"Jose heeft de gave om ieder mens werkelijk te ZIEN."

Sandra Oudshoorn

"Jose kwam letterlijk op mijn pad toen ik geen uitgang meer kon vinden. Diverse GGZ-artsen stelden diagnoses, gaven medicatie maar ik bedekte daarmee slechts tijdelijk de symptomen. Bij Jose kon ik mezelf niet langer verstoppen achter mijn woorden. Zij zag en voelde wat er achter al die woorden zat en liet mij ervaren dat ik mezelf kon helpen. Makkelijk was (en is) het niet. Hoe confronterend kan het zijn om in jezelf af te dalen en werkelijk stil te staan bij de dingen die je gevormd hebben, die je gedrag zijn gaan bepalen en die soms uiterst pijnlijk kunnen zijn. Maar ze laat je nooit alleen. Ze helpt je, begeleidt je voorzichtig naar het punt waar je je jezelf weer terug kan vinden. Afhankelijk van je overtuiging kun je Jose omschrijven als een engel of als een uiterst deskundige therapeut die haar vak als geen ander beheerst. Voor mij is ze het allebei."

9-9-2013 14:22:28

"herkenbaar, spiegelend en opbouwend"

A&A W te E

"We hebben met verschillende hulpvragen en in verschillende levensfasen bij Jose een aantal gesprekken gevoerd. Eigenlijk bij toeval bij Jose terecht gekomen, maar het had niet beter kunnen zijn. Ze is een geweldige persoon, met oog voor de mens(en) en zijn/ haar interacties als totaalplaatje. Opbouwend, kritisch en met humor laat ze ons naar ons eigen doen, laten en handelen kijken, zonder te oordelen. Na afloop van de sessies overheerst het gevoel dat er concrete stappen gezet kunnen worden waarbij gevoel en verstand in balans zijn."

2-9-2013 08:19:23

"Een warm en bijzondere vrouw..........dat is Josť"

optimist

"Mijn man is zwaar depressief geweest met een lange opnametijd bij het GGZ. Over het GGZ kan ik helaas niet veel goeds schrijven maar wat was het thuiskomen bij Josť! Zowel mijn man als ik zijn zo tevreden over haar. Ze is een warm persoon die niet elke minuut op het klokje kijkt om te kijken of het uur al om is. Schrijft niets mee maar weet bij het volgende bezoek nog precies wat je de vorige keer hebt gezegd. Maar het belangijkste vind ik: ze pakt de kern van de problemen met weinig woorden.Ze weet je te raken. Ze is een van de bijzonderste personen die ik ken."

25-8-2013 11:03:11

"Kracht, Gevoel, Bewustwording, Respect"

Mignon

"Jose loopt al een aantal jaren mee op mijn levenspad. Als er iemand is die mij door-en-door kent is het Jose. En dat vind ik heel erg prettig want voor mij is het nog wel eens een zoektocht. Wat ik de kracht van Jose vind, is dat zij mij altijd bewust laat worden van mijzelf. Geloven in mijzelf. Dat klinkt heel erg gemakkelijk, maar dat is het niet altijd. Jose geeft mij het vertrouwen waardoor ik stappen op mijn levenspad durf te zetten. Stappen die ik vier als overwinningen! Door mijn gesprekken met Jose voel ik mij sterker. "

20-8-2013 10:04:13

"ik geloof in stromende energie"

B

"De therapie sessies bij Josť zijn voor mij zo waardevol voor mijn groei. Als ik met Josť werk/spreek dan geloof ik haar. Niet omdat zij mijn waarheid spreekt maar omdat ze in openheid met me meereist in mijn waarheid waardoor ik deze herken, ervaar, durf uit te spreken. Mijn energie kan daardoor weer voller stromen en ik kan weer verder op mijn pad met een warm hart. Dank je wel Josť!"

19-8-2013 12:50:33

"Bewustwording, openbaring, bevrijding, respect, steun"

Eef

"Ik kon altijd erg goed praten over, analyseren en bedenken...ver weg van mijn gevoel. Door de oefeningen/gesprekken/vragen/vertaling van Jose werd ik uitgedaagd om weer te gaan voelen. Uitgedaagd op mijn tempo... Dit heb ik als erg prettig en veilig ervaren. De zware deken die ik over me heen voelde, voelde ik pas toen het in fases aan het verdwijnen was. Wat een bevrijding! Inmiddels voel ik me stukken beter maar ik mag nog steeds graag naar Jose toe gaan."

© Copyright 2001 - 2018 Soulwork - All Rights Reserved