yellow line orange line red line

M. Stakenburg

Gezinstherapie


Omschrijving

Individuele- en relatie-therapie. Over het algemeen kortdurende en snel werkende trajecten waarvan de meeste cliŽnten zeggen: waren wij maar eerder gekomen. We zoeken naar praktische oplossingen voor (soms lang bestaande) problemen, met beide benen op de grond.

Korte samenvatting van de werkvorm.
Omdat ontwikkeling en ervaringen voor iedereen anders is, kijken we ook verschillend aan tegen de werkelijkheid. Daarom geven we andere betekenissen aan 'dezelfde' gebeurtenissen, reageren we verschillend op ('dezelfde') situaties en maken we onze eigen keuzes.
Ons gedrag (gewenst en ongewenst) kunnen we verklaren, wordt logisch, als we inzien hoe we tegen de werkelijkheid aankijken. Omdat we ons gedrag daarmee bewust maken zijn we in staat het te veranderen.

De gesprekken zijn gebaseerd op de constructivistische psychologie en werkt ook effectief in relatie- en groepsproblemen en -conflicten.

De constructivistische insteek kan elegant worden ingezet voor de verwerking van trauma's. Samen met de cliŽnt wordt een voor hem of haar plezierige werkvorm gekozen. In relatie-therapie zijn we vooral bezig vat te krijgen op ongewenste interacties. Het is geen individuele therapie waar de ander bij zit en toekijkt, ' individuele therapie met z'n tweeŽn'.

LET OP: Wij werken in het centrum van het land (Amersfoort) en vlakbij Heerenveen.


Adres & Communicatie

Adres:

Meyerweg 29
8456GA De Knipe
Netherlands

Telefoon:

+31651066906

Mobiele telefoon:

+31651066906

E-mail:

Website:

Individuele sessies

Individuele sessies?

Ja

Sessie-duur:

75 minuten

Sessie prijs:

144 EUR

 

Referenties

23-12-2007 13:31:21

"Milde directheid, overzicht, inzicht."

Grytsje Kramer

"Maurits verstaat de kunst om snel veiligheid te creŽren, waarna met een mooie combinatie van directheid, humor en mildheid patronen zichtbaar gemaakt worden en in een groter perspectief geplaatst worden. Zeer verhelderend. De eigen verantwoordelijkheid wordt aangesproken en eigen kracht om naar nieuwe vormen en wegen te zoeken versterkt. Maurits' methode, waarbij de opgenomen gesprekken nadien beluisterd kunnen worden, zet het proces kracht en snelheid bij."

15-3-2007 11:15:18

"De methode "Stakenburg" is kort en krachtig..."

michael.breurken

"Bij de methode Stakenburg is de uitdrukking kort en krachtig op zijn plaats. De kern van het probleem wordt gezocht en geeft daardoor blijvende inzichten en dus resultaat."

© Copyright 2001 - 2018 Soulwork - All Rights Reserved