yellow line orange line red line

 

De parel van essentie

Integratie van de persoonlijkheid in het Zijn

A.H. Almaas | Psychologie - Spiritualiteit

 

Het boek

De parel van essentie - A.H. Almaas
 

Inhoud

Het werk dat u hier in handen heeft is bijzonder in de wijze waarop het de veelomvattende theorie ontvouwt van de persoonlijkheid die gegrond is in een dimensie van Zijn. Een dimensie die veelal boven ons normale begrip van het ego en de identiteit uitstijgen.
Binnen een context van moderne psychologische procesbeschrijvingen wordt een spirituele ontwikkelingsweg duidelijk die omschreven kan worden als een psychologisch gefundeerde spiritualiteit.
De kennis vanuit het ''Diamantbewustzijn'' is een veelzijdig inzicht in het wezen van de mens, zijn bewustzijn of psyche en zijn vermogen tot het vergroten van zijn mogelijkheden qua ervaring en innerlijke ontwikkeling.
Een ieder met kennis van de ''heilige psychologieŽn, die in het hart van alle spirituele tradities liggen opgesloten, zal onmiddellijk het belang van dit omvangrijke werk van de auteur herkennen.
De inhoud van de verschillende delen van deze Diamantbewustzijn-reeks tracht op gedetailleerde wijze de methoden van onderzoek te illustreren, evenals de klinische en wetenschappelijke grond voor de conclusies, en dit alles binnen een overzichtelijke behandeling van de diverse onderwerpen.

"Het diepe spirituele en psychologische inzicht dat Almaas in dit werk geeft, plaatst hem in de voorhoede van een nieuwe beweging in de psychologie, die put uit de praktijk en het inzicht van de oude en nieuwe oosterse tradities evenals het beste van de hedendaagse westerse psychologie. Voor de serieuze psychologiestudent is veel te leren van dit werk." (Jack Kornfield over ''Het Niets'')

De ''Parel van Essentie'' is het tweede deel uit de serie ''Diamantbewustzijn''. Reeds eerder verscheen ''Het Niets''.

 

Publicatie

Uitgever:

Altamira-Becht

Jaar:

2000

Taal:

Nederlands

NUGI:

666746912

Om dit boek te bestellen klik hier

© Copyright 2001 - 2020 Soulwork - All Rights Reserved