yellow line orange line red line

 

Je eigen-wijze weg

Heel het innerlijke kind

Omkar Dingjan & Divyam Kranenburg | Primal therapie - Rebirthing - Primal Rebirth therapie

 

Het boek

Je eigen-wijze weg - Omkar Dingjan & Divyam Kranenburg
 

Inhoud

Je eigen-wijze weg is een handleiding voor het innerlijke kind werk. Met technieken en methodes uit o.a. de Primair therapie, uit Childhood Deconditioning, rebirthing, co-dependency, familie-opstellingen en traumawerk brengen de auteurs de lezers op de meest actuele stand van de psychologie van persoonlijke vorming. Dit is het werk van coaches, nu toegankelijk gemaakt voor iedere lezer.

Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg werken sinds meer dan 20 jaar als zelfstandige therapeuten en trainers. Zij leiden succesvol een therapeutisch en opleidingsinstituut in Nederland, het AUMM Instituut.

?Het is een kunst om volwassen te worden. Werkelijk volwassen worden is een proces, een zoektocht naar wie en wat je werkelijk bent. Je bent door je ouders en opvoeders gevormd en gekneed tot een persoon. Door die periode van vorming ben je vergeten wie je oorspronkelijk was.

Wat is wezenlijk van jou, en wat is je aangeleerd, aangepraat of aangedaan?
Tegenwoordig weet ik dat eigen-wijs zijn een kwaliteit is. Dat ik gewoon bijzonder ben, net zoals wij allemaal. Er is niemand zoals ik in de hele wereld. Niemand is hetzelfde, we zijn allemaal uniek en hebben allemaal onze eigen kwaliteiten en onze eigen wijsheid.?

Omkar Dingjan

Mijn eigen-wijze weg:

Zolang ik, Omkar, mij kan herinneren, ben ik al aan het onderzoeken wat waarheid is en wat niet. Mijn moeder noemde mij stronteigenwijs. ?Doe niet zo eigenwijs.? Dat was afkeurend bedoeld, net zoals de doorlopende opmerkingen dat ik een deugniet was, dat ik weer eens bijzonder moest zijn, dat ik te druk was, te veel vroeg, te egoïstisch was. Ik ben het bijna gaan geloven.
We worden echter zelden ontvangen in wie we zijn, onze eigenheid en individualiteit wordt meestal niet voldoende ondersteund en gestimuleerd door onze ouders en opvoeders.

In ieder geval was er in de omgeving en familie waarin ik opgroeide geen tijd en ruimte voor een jongetje met zoveel eigen-wijsheid. Er waren zeven kinderen ? mede daardoor was er niet de aandacht die ik nodig had. Ik moest snel groot worden, voor mezelf zorgen en voor mezelf opkomen. Er was geen ruimte om een gevoelig hart en een onderzoekende geest te stimuleren. Dus moest mijn eigen-wijsheid worden onderdrukt. Ik behoorde, net zoals de meesten van ons, zo snel mogelijk te passen in het gareel van het gezin, de school en de kerk. Ik moest me conformeren, ik moest hetzelfde worden als de rest.

Alleen ? het ging niet. Ik wilde me niet aanpassen. Iets in mij rebelleerde en bleef rebelleren. Ik wilde mijn waarheid bewaren. Ik begrijp nu dat dit het gevecht was om mijn eigenheid, mijn essentie te bewaren. Maar de overmacht was te groot, ik moest het wel verliezen, dat kon niet anders. Ik moest me aanpassen. Mijn diepe overtuiging was, dat ik er niet mocht zijn, dat ik niet goed genoeg was zoals ik was. Om mezelf toch iets van een identiteit te geven, werd ik de deugniet, zoals mijn moeder mij noemde. Mijn rebellie ging ondergronds. Ik werd een ?moeilijk opvoedbaar kind?, en later een tiener die alles uitprobeerde wat verboden was.

Is je lot een vaststaand feit of kun je er zelf invloed op uit oefenen? Een tijd lang heb ik gedacht dat mijn lot vaststond. Om de schaarste aan voedende liefde te compenseren en de pijn die dat met zich meebracht te verdoven, ben ik drugs gaan gebruiken. Het leek de enige manier om het leven vol te kunnen houden. Op die manier voldeed ik ook nog eens aan wat men altijd al gedacht had: dat ik voor galg en rad zou opgroeien.
Het was een doodlopende straat. Op het dieptepunt realiseerde ik me dat het erop of eronder was. Toen besloot ik om mezelf nog een kans te geven. ?Er moet toch iets anders zijn dan dit ? het kan niet anders. Laat ik het nog één keer proberen.?

Dat was het begin van mijn werkelijke zoektocht. Het laatste dat ik verwachtte toen ik deze beslissing nam, was dat ik zou eindigen als therapeut. Misschien ook niet ? misschien heb ik het altijd wel geweten. Ik zou niets anders kunnen. Ik kan niet anders dan op zoek zijn naar mijn waarheid, en dat wat ik vind op die zoektocht wil ik doorgeven. Zijn met mensen die ook op dezelfde tocht zijn.
Nu weet ik, dat de zoektocht naar wie ik ben begint bij het kind dat ik ooit was. Door het contact met mijn innerlijke kind heb ik weer toegang gekregen tot mijn eigen-wijsheid. Die heb ik terug gevonden. Het zoeken naar waarheid is een kwaliteit van mijn natuurlijke, ware zelf.

 

Publicatie

Uitgever:

Osho Publikaties

Jaar:

2007

Taal:

Nederlands

NUGI:

1001004004808997

Om dit boek te bestellen klik hier

© Copyright 2001 - 2019 Soulwork - All Rights Reserved