yellow line orange line red line

 

De ontembare vrouw

als archetype in mythen en verhalen

Clarissa Pinkola Estes | Mythen, sprookjes en legenden - Psychologie - Vrouwen activiteiten

 

Het boek

De ontembare vrouw - Clarissa Pinkola Estes
 

Inhoud

In elke vrouw zit een krachtige drijfveer, vol goede instincten, gepassioneerde creativiteit en tijdloos weten. Dat is de Ontembare Vrouw, die de instinctieve natuur van vrouwen representeert. Maar zij is een bedreigde soort. Hoewel de gaven van een wilde natuur ons bij onze geboorte zijn toebedeeld, heeft de poging van de maatschappij om ons te `civiliseren'' naar een star rolpatroon de diepe, levengevende boodschappen van onze ziel gesmoord.

In De Ontembare Vrouw sprokkelde Clarissa Pinkola Estes, ervaren Jungiaans-analytisch therapeute en cantadora (bewaarder van oude verhalen), vele stokoude sprookjes, mythen en verhalen uit de hele wereld bijeen, die onze blik verscherpen en oude, in vergetelheid geraakte bronnen van kennis ontsluiten. Ieder verhaal - van `La Loba, de Wolfsvrouw'' tot `Het meisje zonder handen'' - wordt meeslepend naverteld en vervolgens haarscherp ontleed.
Een gezonde vrouw heeft veel weg van een wolf: zij is robuust, vol levenskracht, levenschenkend, zich bewust van haar territorium, inventief, loyaal, zwervend. Maar raakt een vrouw gescheiden van de wilde natuur, dan wordt haar persoonlijkheid schraal, zwak, schimmig en spookachtig. Als het leven van een vrouw wordt gekenmerkt door stagnatie en verveling, is het de hoogste tijd dat de wilde vrouw tevoorschijn komt, dat de scheppende functie van de psyche de delta bevloeit. De verhalen in dit boek zijn gekozen om vrouwen moed te geven.

 

Publicatie

Uitgever:

Altamira-Becht

Jaar:

2003

Taal:

Nederlands

NUGI:

666769530

Om dit boek te bestellen klik hier

© Copyright 2001 - 2020 Soulwork - All Rights Reserved