yellow line orange line red line


Beroepsvereniging voor ZijnsgeoriŽnteerde Begeleiders (BvZB)

Omschrijving

De beroepsvereniging is in 2001 opgericht om de kwaliteit van het begeleiderschap continu te bevorderen en te bewaken. Om dit te realiseren heeft de beroepsvereniging onder andere een beroepsprofiel, een gedragscode en een klachtenreglement ontwikkeld waaraan alle leden gehouden zijn.

Daarnaast is de beroepsvereniging ook een ontmoetingsplaats waar ZijnsgeoriŽnteerd begeleiders en coaches de kwaliteit van hun vakuitoefening op peil kunnen houden en verder kunnen ontwikkelen.

De ZijnsgeoriŽnteerde visie helpt mensen om hun leven wezenlijk te verdiepen en te verrijken. Deze visie is ontstaan uit een samensmelting van wijsheden uit spirituele tradities ťn van inzichten uit de westerse psychologie.
ZijnsoriŽntatie is ontwikkeld is door Hans Knibbe.

Met ZijnsoriŽntatie kun je leren om vanuit een nieuw perspectief je leven in te richten. Middels dieptepsychologische begeleiding en bewustzijnstraining kun je nieuwe inzichten en vaardigheden gaan integreren in je leven. Zo kun je vormgeven aan jouw leven zoals jij dat wilt.

Als je kijkt naar jezelf, dan doe je dat meestal vanuit een historisch perspectief. Je weet wie je bent en wie je geworden bent op basis van je geschiedenis. Dit is het gebied dat we de ?psyche? noemen. ZijnsoriŽntatie gaat verder dan dat en oriŽnteert zich op het Zijn zelf, een dimensie in jou die oneindig veel verder gaat dan je geschiedenis alleen. Want je bent veel ruimer dan je geschiedenis, je bent ook wie je in essentie bent.

Wanneer je je afstemt op die ruimte van Zijn, ontdek je jezelf vanuit een veel breder perspectief. Je leert dan steeds dieper in jezelf te rusten. Daarmee schep je meer ruimte in jezelf en kun je je leven opnieuw bezien. Vanuit die positie verandert jouw kijk op jouw/het leven totaal. Je wordt je bewust van je historisch bepaalde aannames over jezelf en de wereld. Je ontdekt welke antwoorden er zijn op de moeilijkheden die je ervaart in je leven ťn je creŽert een nieuw zicht op hoe jij jouw leven en werk op een geÔnspireerde manier kunt vormgeven. In ZijnsoriŽntatie noemen we dit ?Rusten in Zijn en Doen wat je werkelijk wilt?.

Bovenstaande tekst geeft slechts een essentie van ZijnsoriŽntatie. Je leest er meer over in de diverse boeken die hierover verschenen zijn.

Adres & Communicatie

Contactpersoon:

Bart SchipmŲlder

Adres:

P/a Doelenstraat 42
3512 XJ Utrecht
Netherlands

E-mail:

Stuur een e-mail

Website:

http://www.bvzb.nl

© Copyright 2001 - 2019 Soulwork - All Rights Reserved