yellow line orange line red line

Tuincoaching

Bij tuincoaching spiegelt de natuur wat er zich vanbinnen in je afspeelt

Een bijzondere vorm van coaching vindt plaats in de tuin. Of het nu regent of de zon schijnt, onder begeleiding van een tuincoach krijgt de cliŽnt de gelegenheid in een natuurlijke omgeving ? meestal een bloemen- of moestuin ? aan zichzelf te werken door een stukje van het werk in de tuin op zich te nemen. Dat wat de cliŽnt aanpakt is geheel zijn eigen keuze en past altijd bij wat hem dan bezighoudt.

Er gaat een sterk aardende werking uit van het buiten in de frisse lucht actief zijn. Het buiten zijn, het kiezen en uitvoeren van een klusje dat bij jou past, het contact met de grote verscheidenheid aan natuurlijke processen die zich in de tuin afspelen heeft een bijzonder heilzaam effect.

Het resultaat van tuincoaching is dat de cliŽnt rust en stilte ervaart en beter in contact komt met zichzelf, met zijn eigen natuur.
Tuincoaching is ook effectief vanwege de lichamelijke component, het haalt je uit je hoofd waardoor je meer aanwezig bent in het moment. Daardoor kun steeds meer genieten van alle kleuren en geuren om je heen.

Het krachtigste aspect van tuincoaching is het in zien en ervaren van allerlei natuurlijke processen die als metafoor dienen voor wat zich in jouw innerlijk afspeelt. De tuin fungeert als een rijke spiegel die je steeds datgene laat zien waar jij zelf in je leven mee bezig bent. Alles wat je over jezelf leert in de tuin kun je meenemen naar je dagelijks leven en er daar, letterlijk, de vruchten van plukken. Ook kan het werk in de tuin gemakkelijk een creatieve impuls losmaken. Vaak is er in deze vorm van begeleiding ruimte voor schilderen, fotograferen, muziek en andere vormen van artistieke expressie.
Tuincoaching vindt individueel plaats alsmede in kleine groepjes. De start van het coachingstraject bestaat uit een kennismakingsgesprek, waarin je samen met de coach je hulpvraag verheldert en bepaalt welke manier van werken in de tuin nu het beste bij je past.

Zie ook: natuurcoaching

© Copyright 2001 - 2019 Soulwork - All Rights Reserved