yellow line orange line red line

Heel worden met spirituele therapie

Het goddelijke in jezelf ontdekken

Spirituele therapie is gericht op heelwording, het integreren van gedeeltes in jou die onderdrukt, verdrongen en onbewust zijn. Naarmate dat lukt, krijg je steeds meer de beschikking over je eigen aangeboren talenten en kwaliteiten. Je wordt steeds completer. Dat maakt het mogelijk dat je meer aanwezig komt in het heden en steeds meer plezier, rust en voldoening ervaart. Uiteindelijk kan een en ander leiden tot een verdieping en het contact maken met je ware aard, je goddelijke essentie. Met andere woorden, therapie kan je leren het goddelijke in jezelf te zien en te vereren.

Door op de juiste wijze aandacht te geven aan de cliënt en deze de ruimte te geven, wordt een proces van heling in gang gezet. Oude pijn en verdriet, beperkende overtuigingen, een negatief zelfbeeld en alle andere zaken die een gezond psychisch functioneren in de weg staan krijgen aandacht, wat de weg vrijmaakt voor het genezen ervan.

Het woord therapie is afkomstig uit het Grieks en is afgeleid van het woord therapeuon, wat zoveel betekende als 1. aandacht geven, verzorgen en 2. vereren. Wanneer de oude Grieken namelijk hun goden vereerden, deden ze dat door bloemen, geuren of een ander offer te brengen naar het beeld van de god. Voor de oude Grieken bestond het verschil niet tussen aandacht geven en vereren.

Therapie bestaat er in alle soorten en maten. Bekende vormen van therapie zijn hypnotherapie, ademtherapie en gestalttherapie.

Therapie vindt plaats in een groep of in een één op één situatie. Therapie verschilt van coaching doordat het de emotionele aspecten die met je problemen te maken hebben centraal stelt.

© Copyright 2001 - 2019 Soulwork - All Rights Reserved