yellow line orange line red line

The Work of Byron Katie

 

The Work (Byron Katie)

Marion Gulpers


"The Work" is ontwikkeld door Byron Katie. Het is een eenvoudig en radicaal onderzoek naar conditionering en overtuigingen. Met The Work ga je op een effectieve manier aan de slag met het onderzoeken van je eigen overtuigingen. Door dit onderzoek krijg je helderheid in je patronen die ontstaan vanuit die overtuigingen. Door vervolgens direct te ervaren hoe het is om vrij te zijn van deze overtuigingen, maak je je bewustzijn open voor de mogelijkheid deze overtuigingen en gedachten los te laten of te gaan werken aan diepere heling op emotioneel gebied zodat je vrij en gelukkig in het leven kunt staan. Je kunt The Work toepassen op je relaties, jezelf, je lichaam, geld, je werk en verder alle denkbare situaties.


"We raken niet verstoord door wat er om ons heen gebeurt maar door onze gedachtes er over." - Epictetus (50 AD - 138 AD) -


Met The work kun je alles onderzoeken in je leven waar je niet tevreden mee bent. Vervolgens wordt gekeken naar de overtuigingen die, bewust of onbewust, een belangrijke rol spelen in je leven. Deze overtuigingen worden zodanig onderzocht dat je gaat ervaren hoe je leven er uit ziet wanneer je vrij bent van deze beperkende overtuigingen. Vaak treedt dan al een diepe helende werking op. Wanneer deze overtuigingen wegvallen ervaar je meer vrijheid en kracht om het leven te leiden zoals je het wilt. Een ander belangrijk resultaat is een sterke verbetering van je relaties. Als je eenmaal hebt geleerd werken met The Work, kun je je eigen coach zijn in je leven!

Een andere belangrijke werking van deze methodiek is dat je steeds meer en makkelijker contact leert maken met je gevoelswereld. Iedere keer als je je denken onderzoekt in The Work, onderzoek je tevens welke emotie dit in je aanraakt of opwekt. Zo leer je steeds makkelijker te switchen van je denken naar je gevoel. Mochten bepaalde overtuigingen zodanig steunen op hardnekkige emotionele blokkades dat de vrijheid niet goed van het denken in het voelen en handelen door kan dringen, dan is The Work een mooi aanzet tot het hanteren van dieper werkende technieken zoals bijvoorbeeld De Helende Reis.

Manier van onderzoeken
De manier waarop je in The Work je overtuigingen en gedachten onderzoekt is door middel van 4 vragen die je loslaat op deze gedachten en overtuigingen:
vraag 1: Is het waar?
vraag 2: Is het werkelijk waar?
vraag 3: Wie ben ik als ik deze gedachte geloof?
vraag 4: Wie ben ik als ik vrij ben van deze gedachte?
Als laatste volgt het onderzoeken van de omkeringen van deze gedachten en overtuigingen.

Het klinkt te simpel om waar te zijn maar als je, in het begin uiteraard met een ervaren "Worker", de antwoorden werkelijk beleeft, werkelijk ervaart wat de gedachtenpatronen met je doen als mens, dan gaat er een wereld voor je open: de wereld van de Vrije Mens!

Bron: True Insight http://www.trueinsight.nl

© Copyright 2001 - 2019 Soulwork - All Rights Reserved