yellow line orange line red line

Tantra

 

Tantra - definitie


Tantra is een oud-Indisch ritueel-mystiek geschrif, met o.a. voorschriften voor het beheersen van van de seksuele opwinding.

Bron: van Dale woordenboek 

 

Sex als springplank naar een kosmisch orgasme

Osho


Tantra leert je geen seksualiteit. Het zegt alleen dat seks een bron van gelukzaligheid kan zijn. En als je eenmaal dat geluk kent, kun je verder gaan vanuit een basis van realiteit. Je moet niet in seks blijven steken, maar je kunt het gebruiken als springplank. Dat is wat tantra bedoelt, gebruik seks als uitgangspunt. En als je eenmaal de extase van seks hebt beleefd, zul je begrijpen waar de mystici het over hebben - een groter orgasme, een kosmisch orgasme.

Bron: Osho http://www.osho.nl

 

Tantra accepteert alles totaal

Osho


De acceptatie van tantra is totaal, ze maakt je niet gespleten. Behalve tantra hebben alle bestaande religies gespleten persoonlijkheden voortgebracht. Behalve tantra hebben al bestaande religies schizofrenie veroorzaakt. ze hakken je in tweeŽn. ze maken een deel van je slecht en een ander deel goed. En dan zeggen ze dat je het goede moet omarmen en het kwade moet afwijzen; de duivel moet worden afgewezen en God moet worden aanvaard. Ze maken je gespleten en creŽren strijd. Dan voel je je onophoudelijk schuldig, want hoe kun je een deel dat een organische eenheid met je vormt uitroeien? Al noem je het slecht, al scheld je het uit, dat maakt geen enkel verschil. Hoe kun je het uitroeien? Jij hebt dat deel niet geschapen. Je hebt het gewoon gevonden ? het is je gegeven. Daar zit woede, seks, hebzucht ? je hebt die niet zelf gemaakt; ze maken deel uit van de realiteit van het leven, net als je ogen en je handen. Je kunt ze uitschelden, je kunt ze weerzinwekkend of prachtig noemen, wat je maar wilt, maar je kunt ze niet doodmaken.

Niets kan uit het bestaan worden verwijderd, niets kan worden uitgeroeid.

Tantra zegt dat wel transformatie mogelijk is, maar geen destructie. en de transformatie voltrekt zich als jij je hele wezen accepteert. Dan valt plotseling alles op zijn plaats; dan wordt de woede geabsorbeerd en wordt ook de hebzucht geabsorbeerd. Dan wordt je hele wezen opnieuw georganiseerd, zonder dat je hebt geprobeerd er iets uit weg te snijden. Als je accepteert en ja zegt, vindt er een reorganisatie plaats. Was het eerst een luid getier van binnen, nu wordt er een melodie, een muzikale compositie geboren, er ontstaat harmonie.

Bron: Osho http://www.osho.nl

© Copyright 2001 - 2019 Soulwork - All Rights Reserved