yellow line orange line red line

Rosen methode

 

Wat is Rosen Methode lichaamswerk?


De Rosen Methode onderscheidt zich door haar zachte en directe aanraking. Met meer luisterende dan manipulerende handen richt de beoefenaar zich op chronische spanning van de spieren. Terwijl men zich ontspant en de adem zich verdiept, kunnen onbewuste gevoelens, houdingen en herinneringen naar boven komen.
De Rosen beoefenaar is getraind om de subtiele veranderingen in de spieren en in de adem op te merken. De Rosen beoefenaar herkent deze als indicaties dat de cliŽnt zich meer ontspant en zich meer bewust wordt van zijn lichaam en innerlijke ervaringen. De beoefenaar reageert daarop met aanraking en woorden waardoor de cliŽnt zich kan herinneren wat door onbewuste spierspanning verdrongen is geweest.
Door het verloop van dit proces kunnen spierspanningen en oude gewoontes losgelaten worden. Hierdoor ontstaat er ruimte om bewuster nieuwe keuzes in het leven te maken. De cliŽnt ervaart een groter gevoel van welbehagen.

Wie is Marion Rosen?

De Rosen Methode is ontwikkeld op basis van Marion Rosen?s 50-jarige ervaring als fysiotherapeut en gezondheidsonderwijzer. Haar unieke benaderingswijze van lichaamswerk en beweging gaf haar de reputatie als leider en schepper op het gebied van therapieŽn gericht op het lichaam.
Marion studeerde ademhaling en beweging in de dertiger jaren in MŁnchen (Duitsland) met Lucy Heyer die bij Elsa Gindler (een beroemde vernieuwster in fysieke therapieŽn) gestudeerd had. Gediplomeerd zowel in Zweden als in de Mayo Kliniek (CaliforniŽ) in fysiotherapie, ontwikkelde Marion over een lange periode de Rosen Methode. Haar doelstelling is om een visie over gezondheid en welzijn te realiseren door de baten van de Rosen Methode voor een groot publiek ter beschikking te stellen.

Bron: Rosen Methode School Nederland 

© Copyright 2001 - 2019 Soulwork - All Rights Reserved