yellow line orange line red line

Rebalancing

 

Rebalancing

Prasada Griffioen


Rebalancingmassage

Een diepgaande vorm van massage en bewustwording.

Rebalancing helpt je voelen waar je je ooit hebt afgesloten en brengt je op een niet problematische manier weer in contact met je oorspronkelijke energie.

Tijdens de behandelingen zijn de zorg en aandacht voor je lichaam een ingang naar aandacht en liefde voor jezelf.

Rebalancing bestaat o.a. uit:
- diepe spier- en weefselmassage,
- dynamische gewrichtsontspanning,
- zacht energiewerk, visualisaties,
- emotionele expressie
- meditatief bewustzijn.

Bron: Prasada Griffioen http://www.prasada.nl

 

Rebalancing Lichaamswerk

Sybren Post


Wat is Rebalancing?
Rebalancing is een diepgaande vorm van lichaamswerk. Het nodigt ons uit tot het loslaten van oude spanningen. Het brengt ons op een nieuwe manier in kontakt met onszelf en herstelt de natuurlijke balans van lichaam en geest voor langere tijd. Rebalancing is bij uitstek geschikt voor mensen die in een stressvolle maatschappij leven.


Diep lichaamswerk onder de schouder

Vanuit de holistische benadering van de mens, die ervan uitgaat dat lichaam en geest een onlosmakelijk geheel vormen, heeft rebalancing zich ontwikkeld tot een unieke vorm van diepgaand lichaamswerk. Het werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau door middel van het bewustworden en vrijmaken van energie, die in het lichaam wordt vastgehouden.

Waarom Rebalancing?
Een gezond lichaam heeft een natuurlijke gratie. Maar vanaf de vroegste jeugd staat een kind onder druk van ouders, school en maatschappij. Zij vragen beheersing van gevoelens, die de levendigheid, de onbevangenheid en spontaniteit uit de kinderjaren kunnen beÔnvloeden. Steeds, wanneer emoties als bijvoorbeeld kwaadheid, verdriet, of agressie ingehouden worden, vindt er een innerlijke strijd plaats. Als zelfbeheersing die strijd wint, reageert het lichaam daar onder meer op door bepaalde spieren chronisch aan te spannen. Dit verstoort de natuurlijke balans en het lichaam compenseert dat weer door andere spiergroepen aan te spannen. Dit proces van jaren vraagt veel energie en verloopt in het algemeen onbewust.
Bewust voelbaar wordt dit als er klachten op psychisch en lichamelijk gebied ontstaan. Futloosheid, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, schouder, rug en nekklachten zijn daar voorbeelden van. Ieder lichaam vertelt zo zijn eigen geschiedenis en is daarin uniek. Je kunt op verschillende manieren met die signalen van het lichaam omgaan. Herkenbare patronen zijn bijvoorbeeld:

* negeren, door jezelf in te houden, flink te houden, klachten weg te praten of door onder te duiken in hard werken.
* vluchten, in overmatig eten, drinken of roken
* bestrijden, door het gebruik van medicijnen.

Hoe werkt Rebalancing?
In een rebalancing-sessie is aangeraakt en dus "geraakt" worden, essentieel. Rebalancing is een manier om beter te leren voelen. Voelen brengt u meer in contact met wie u werkelijk bent.
Het inlevingsvermogen van de rebalancer en de beheersing van diverse lichaamsgerichte technieken vormen de basis voor een
deskundige, individueel gerichte en intuitieve benadering.
De rebalancer hanteert bij de opbouw van behandelingen geen vaststaande structuur, maar bepaalt steeds op het moment zelf, wat voor de cliŽnt ondersteunend kan zijn. De rebalancer kan in een behandeling onder meer de volgende technieken gebruiken:


Lichaamsanalyse. Zij wordt gebruikt om waar te nemen hoe lichaamshouding, bewegingsfunkties van - en energiedoorstroming in het lichaam zijn. Lichaamsanalyse maakt ook duidelijk, waar in het lichaam meer ruimte gemaakt kan worden en kan een leidraad vormen voor een behandelingsplan.


Diepe spier- en weefselmassage. Deze helpt om verharde spieren en weefsels soepeler te maken en spanningen te
verlichten. Het "ontspannen " kan samengaan met het doorvoelen en loslaten van vastgehouden emoties.
De bewuste ervaring van dat spanning-/ontspanningsproces en de acceptatie van wat voelbaar wordt, geeft zelfinzicht.


Gewrichtsontspanning. Dit is een dynamische massage die meer bewegingsvrijheid geeft en leidt tot meer ruimte en souplesse in de gewrichten en de wervelkolom. Het is een subtiele manier om diep in het lichaam te werken.


Adem. Dieper en vollediger ademen vergroot het vermogen om te voelen. Een bewustere ademhaling brengt u in contact met uw energie en het is in een rebalancing-sessie een middel om contact te maken met spanning of emotie.


Integratie. De cliŽnt wordt door de rebalancer begeleid met ondersteunende oefeningen. Als u leert uzelf te accepteren, kunnen de energie en de ruimte, die door de behandeling zijn vrijgekomen, gŽintegreerd worden in het leven.


Meditatie. het is een ander woord voor "bewust-zijn". Wanneer het lichaam dieper ontspant, zal ook het denken ontspannen. Als de stilte, die dan ontstaat, bewust ervaren kan worden, kan dat een rustpunt geven. Vanuit deze innerlijke rust is het mogelijk om getuige te zijn van het eigen voelen en denken. Dat geeft u in het dagelijks leven meer onafhankelijkheid, stevigheid en bewustzijn.

De Rebalancing behandeling
Een rebalancing-sessie duurt ongeveer 1,5 uur, een complete rebalancing behandeling bestaat uit - maar is niet beperkt tot - 10 tot 12 sessies. Losstaande sessies zijn in overleg ook mogelijk.


Bron: VRN http://www.rebalancing-vrn.nl

© Copyright 2001 - 2019 Soulwork - All Rights Reserved