yellow line orange line red line

Psychosynthese

 

Psychosynthese counselling

Marianne van Reeuwijk


Psychosynthese, ontwikkeld door de Italiaanse psychiater Roberto Assagioli, is een inspirerend model om te kijken naar onszelf, onze relaties, ons werk en onze sociale structuren. Zij is erop gericht de balans tussen lichaam, voelen en denken te bevorderen. Door de traditionele wijsheid van oosterse en westerse wetenschap, filosofie en psychologie te vermengen, laat hij een kijk op de mens zien, die een positieve houding naar het leven weerspiegelt, een kijk die oorspronkelijke identiteit herkent als de sleutel tot transformatie.
Psychosynthese wordt ook wel 'een psychologie met een Ziel' genoemd.
Psychosynthese counselling is een doeltreffend hulpmiddel om meer inzicht te verkrijgen in oude mechanismen en patronen, waar je in het heden last van hebt en die je verhinderen te doen wat je werkelijk zou willen. Vaak komen vragen over bezieling en zingeving aan de orde. Wanneer je zicht krijgt op wat voor jou essentieel in je leven is, geeft dat veel helderheid over je huidige obstakels.
In psychosynthese counselling wordt gebruik gemaakt van een verscheidenheid aan methodieken, zoals o.a. gesprek, meditatie, visualisatie, voice dialogue, gestalt, creatieve expressie.


Bron: Marianne van Reeuwijk http://www.keywork.nl

© Copyright 2001 - 2020 Soulwork - All Rights Reserved