yellow line orange line red line

Intuitieve ontwikkeling

 

Intuitieve Ontwikkeling

Han Ko Bicknese


Intuitieve ontwikkeling is letterlijk het leren verscherpen en benutten van onze intuitie. Intuitie is hoe ons onderbewustzijn zich toont aan het bewustzijn. We leren dus hoe we kunnen stoppen ons onderbewustzijn en de subtiele lagen waarin wij verkeren te verdringen uit onze waarneming. Zoals een leerling van me uitdrukte: "Het is net alsof ik altijd zwart-wit tv gekeken had en er nu pas achter kom dat er kleur bestaat. Alles heeft nu een extra dimensie."
De eerste stap is het openen van onze waarneming via bijvoorbeeld aura lezen, tarot, helderziendheid, heldervoelend of helderwetendheid. De tweede stap, nu we deze wereld waar kunnen nemen, is het vinden van onze talenten. Waarneming, genezing, manipulatie, harmonizering en ondersteuning zijn hierbij de hoofdcategorieen.

Bron: Han Ko Bicknese http://goldenweb.aanhet.net

 

Kunstzinnig Hulpverlenen

Ineke Meijboom-Baggerman van Houweninge


Bij Kunstzinnig Hulpverlenen breng ik mijn hulpvragers in kontakt met hun gevoelens en emoties, door middel van kunstzinnige middelen, zoals allerlei soorten verf, klei, speksteen, softpastelkrijt, kleurpotlood, muziek en dans.
Aan een opdracht gaat altijd een geleide meditatie vooraf, waardoor men in kontakt met zijn innerlijk, zijn kern, komt. Van daaruit gaat het stromen, en spreken de handen uit wat er in het hart leeft. De handen zijn als het ware het verlengstuk van je hart.
Het ontroert elke keer weer, als je ziet, hoe mensen in beweging komen, in hun ontwikkelingsproces verder komen op deze manier, waarbij woorden vervangen woorden door beelden.

Bron: Ineke Meijboom-Baggerman van Houweninge http://www.devrijevlinder.nl

© Copyright 2001 - 2019 Soulwork - All Rights Reserved