yellow line orange line red line

Emotioneel Lichaamswerk ELW

 

Over Neo-Reichiaans ademwerk


Gevoelens zijn we gaan verdringen, omdat we als kind ooit te angstig waren om ze te uiten. De situatie was daardoor te pijnlijk en te bedreigend. Zowel gevoelens als woede, verdriet, verlangen en genot, als deze angst gingen we buiten ons bewustzijn houden door onze adem in te houden. In het lichaam ontstonden zo blokkades. De angst werd onbewust, samen met het betreffende gevoel, vastgehouden in verhardingen en vernauwingen op speciale plaatsen in het lichaam.

Wilhelm Reich (1896-1957) noemde deze vernauwingen 'pantser-ringen', omdat ze ons als een pantser beschermden tegen deze angst en dreiging. De vrije en natuurlijke adembeweging, die als een golf door het lichaam gaat, wordt door deze verschillende blokkades tegengehouden. We ontwikkelden zo een adempatroon alsof er een voortdurende noodsituatie heerst. Men ervaart daarbij benauwdheid, energieloosheid en depressiviteit, maar ook spanning, opgejaagdheid en geďrriteerdheid. Spontaan openstaan in het 'hier-en-nu' en echt genieten zijn dan vrijwel uitgesloten.

In het Neo-Reichiaans Ademwerk wordt systematisch door middel van verschillende aanrakingen aan de adembeweging gewerkt. De blokkades worden zo verzacht en afgebroken, waardoor het natuurlijke en spontane adempatroon zich weer kan herstellen. Verdrongen gevoelens en lichamelijke spanning komen daarbij tot ontlading.

Bron: Omni-abc http://www.nopapers.nl/wat/omni-abc/n/neo-reichiaans%20ademwerk.html

 

Wat is emotioneel lichaamswerk?


Emotioneel Lichaamswerk is een samenvoeging van enkele lichaamsgerichte technieken die tot doel hebben de verhoogde spanning op diverse plaatsen in het lichaam (zogeheten blokkades) te verminderen. Dit leidt niet alleen tot ontspanning, maar laat je ook de in de spanning vastgezette gevoelens weer herontdekken. Deze oude gevoelens kunnen vervolgens worden geuit en verwerkt. Dit geeft čn het vermogen om te voelen terug, čn een gevoel van ruimte en opluchting. Je gaat je verdriet en boosheid voelen, net als je kracht, levenslust en liefde. Emotioneel Lichaamswerk is een zeer doelmatige werkwijze voor mensen die zich emotioneel verder willen ontwikkelen. Voor mensen die meer van hun leven willen maken en voor mensen die verlangen naar een verdieping in hun leven. Een verdieping die te maken heeft met spiritualiteit en bewustzijn. Het is een unieke methode die gebruik maakt van Bio-Energetica, Ademwerk, Reichiaans Lichaamswerk en Meditatie.

Bron: Omni-abc http://www.nopapers.nl/wat/omni-abc/e/emotioneel%20lichaamswerk.html

© Copyright 2001 - 2019 Soulwork - All Rights Reserved