yellow line orange line red line

Emotional Freedom Techniques (EFT)

 

EFT

Marion Gulpers


EFT

EFT staat voor Emotional Freedom Technique en is ontwikkeld door Gary Graig.
Het is een manier om van je klachten af te komen via een emotionele acupressuur die werkt in 85+% bij trauma en fobie. Je ont-spant de emotie letterlijk.
EFT werkt met accupressuur die je toepast op specifieke meridiaan punten terwijl je in contact bent met een specifieke emotie, klacht of probleem. Bij deze techniek is het niet nodig volledig in de emotie te duiken waardoor hij erg geschikt is voor mensen die het contact met hun gevoelens en emoties nog moeilijk vinden. Door de accupressuur op de EFT punten ontlaadt je de emotie of haal je de spanning van herinneringen of angsten af. Het doet je niets meer na de behandeling, en je kan het loslaten en vergeten.

Er worden opmerkelijke resultaten worden behaald met deze EFT-methode. mensen worden op een zachte manier bevrijd van pijn, trauma's, fobieŽn of paniekaanvallen maar ook van een scala van lichamelijke klachten.


Hoe werkt EFT?

Emotioneel belastende gebeurtenissen of trauma's zorgen ervoor dat de sterke gevoelens die in het moment ervaren worden zich vastzetten in het lichaam, en wel in het celgeheugen. Iedere keer als je geconfronteerd wordt met een situatie die bewust of onbewust die specifieke emotie raakt, loopt de energie op dat punt vast. Het is een soort kortsluiting. Door EFT kun je deze kortsluiting opheffen waardoor je niet meer hoeft vast te lopen in specifieke gevoelspatronen.
Het is een makkelijke techniek die iedereen snel kan leren en thuis zelf kan toepassen. Hierin is deze techniek uniek.

Bron: True Insight http://www. trueinsight.nl

© Copyright 2001 - 2019 Soulwork - All Rights Reserved