yellow line orange line red line

Chakra's

 

Wat is een chakra


Door onze huid stromen energiebanen, ook wel meridianen genoemd. In deze banen zitten bepaalde punten waar de energie een ophoping bereikt. Deze energiepunten worden aangeduid met het Sanskriet woord chakra. Aan de voorzijde van het lichaam worden meestal zeven hoofdchakra's onderscheiden. Van deze zeven hoofdchakra's heeft ieder zijn eigen functie. Chakra's hebben invloed op ons psychisch en lichamelijk evenwicht. Vaak wordt de energie van bepaalde chakra's onderdrukt of geblokkeerd. Hierdoor kun je uit je evenwicht raken. Wanneer de chakra's goed functioneren, zorgen ze ervoor dat je energiek, evenwichtig en gelukkig kunt leven. Vanaf de onderste chakra gerekend kunnen we de volgende onderscheiding maken, waarbij eerst de Nederlandse naam wordt vermeld, dan tussen haakjes de Sanskriet-naam en de klier die haar stoffelijke tegenhanger is en tenslotte iets over de functie.


Stuit-chakra (Muladhara chakra, schors van de bijnier) geeft verbondenheid. Depressie en wantrouwen kunnen dit chakra blokkeren.
Geslachts-chakra of sekschakra (Svadhistana chakra, geslachtsklieren) geeft ons basiszekerheid, maar onmacht en angst kunnen het evenwicht in dit chakra verstoren.
Navel-chakra of zonnevlecht (Manipura chakra, pancreas) vormt ons ego en geeft kracht. Storing komt door geremde en ongeremde emoties.
Hart-chakra (Anahata chakra, thymusklier) geeft liefde voor jezelf en anderen. Geblokkeerde gevoelens en gebrek aan liefde sluiten de
hartchakra.
Keel-chakra (Vishudda chakra, schildklier) staat voor wilsenergie en communicatie. Zich overschreeuwen en alles slikken blokkeert de keel.
Voorhoofds-chakra of derde oog (Ajna chakra, hypofyse) geeft je inzicht en intuÔtie. Overmatige controle verhindert het helder-zien.
Kruin-chakra (Sahasrara chakra, pijnappel) geeft eenheid en gelukzaligheid. Verwarring en diepe eenzaamheid verhinderen het binnenstromen van lichtenergie.

Bron: Omni-abc http://www.nopapers.nl/wat/omni-abc/c/chakra.html

 

Wat is healing

Anneke Marijs


Ieder levend wezen wordt omgeven door subtiele energielagen, samen ook wel de 'aura' genoemd.
Deze energielagen staan in verbinding met het fysieke lichaam door de zeven 'chakra's'.
Het woord 'chakra' komt uit het Sanskriet en betekent 'wiel'.
De chakra's worden vaak omschreven als draaikolken van subtiele energie.
De chakra's staan in verbinding met verschillende organen en klieren in het lichaam.
Hun functioneren beinvloedt zowel het lichamelijk functioneren als het emotioneel en psychisch welzijn van de mens.

Je kunt een onderscheid maken tussen emotionele, mentale en fysieke problemen.
Tussen deze drie gebieden is altijd een wisselwerking gaande.

Wanneer bijvoorbeeld een orgaan niet goed functioneert, zal de desbetreffende chakra ook niet in balans zijn.
Deze kan hierdoor afgesloten of uit balans zijn.
Daardoor wordt er ook geen energie meer gestuurd naar de desbetreffende auralagen.
Omdat de chakra geen energie meer kan genereren, wordt de aura, en ook het orgaan, niet meer voldoende van subtiele energie voorzien. De cirkel is rond.

Andersom kan het ook voorkomen dat een emotioneel of mentaal probleem het functioneren van de chakra verstoort, waardoor er een fysieke klacht kan ontstaan. Wanneer dit niet op een van de gebieden wordt behandeld kan de klacht op de lange termijn verergeren.

In een healing word je op meerdere niveau's behandeld.

In mijn praktijk start een healing sessie met een gesprek waarin we samen gaan kijken wat het probleem is en waar je aan wilt werken.
Problemen die met healing behandeld kunnen worden kunnen zowel lichamelijk als psychologisch-emotioneel van aard zijn.
Zo varieren de klachten waar mensen mee komen van pijnklachten en ontstekingen tot problemen met zelfvertrouwen, verdriet, spanningen, enzovoort.

Vaak gaan emotionele en lichamelijke klachten samen, ze worden dan beiden in een healingsessie behandeld door de healing zelf en de begeleidende gesprekken.

Het aantal healings wat aangeraden wordt is afhankelijk van de aard van het probleem en de behoefte van de client.

Bron: Anneke Marijs http://home.casema.nl/afs.marijs/index.html

© Copyright 2001 - 2019 Soulwork - All Rights Reserved